Ajutorul la teme si programul after-school

Intr-o familie in care ambii parinti au un job stabil, este destul de comun scenariul in care copilul are nevoie de ajutor la teme si nu are cine sa il ajute pana la orele de seara. Acest program poate fi solicitant pentru copil si majoritatea parintilor tineri accepta ca implicarea lor nu poate fi completa, deci au nevoie de o a treia persoana care sa se ocupe de aceasta sarcina. Exista parinti care aleg varianta programului after-school oferit de scoala, insa exista si aceia care ar vrea sa ii ofere copilului o pauza intre scoala si teme, lucru pe care programul de scoala after-school nu il permite tot timpul.

De aceea, Nursa poate media relatia parintilor cu o bona after-school sau cu un profesor dispus sa ofere meditatii. Avantajul aici este ca ambele parti implicate, atat parintii, cat si bona/profesorul, pot alege criteriile pe care si le doresc pentru a gasi o compatibilitate. Astfel, fiecare este liber sa selecteze in prealabil detalii precum program, tarif, varsta copilului si servicii cautate sau oferite, astfel ca timpul de cautare este redus si persoanele gasite sunt deja trecute printr-un “filtru” al cerintelor fiecarora.

Cu siguranta, un profesor sau o persoana specializata intr-un anumit domeniu si stie sa lucreze cu copiii este mai potrivita pentru ajutorul la teme decat un parinte, care probabil nu are mereu disponibilitatea sau cunostintele necesare pentru a-l ajuta. In plus, cand vine vorba de aprofundarea unei materii, o persoana care sa stie cum sa ghideze copilul este cea mai buna solutie.

Cei mai multi parinti care aleg un profesor pentru meditatii aleg optiunea cursurilor particulare, acasa, deoarece se scutesc de grija de a-si lua o pauza de la munca pentru a duce copilul la meditatii sau de a-i aminti mereu copilului ca trebuie sa ajunga intr-un loc anume. In cazul unei bone after-school, aceasta poate avea implicatii chiar mai mari decat doar ajutorul la teme, caci poate ramane cu copilul chiar si dupa orele alocate programului scolar. Profesorul pentru meditatii sau bona particulara pot fi o mana de ajutor de incredere si o solutie potrivita mai ales atunci cand parintii vor o persoana care sa ramana cu copiii in orele cand ei sunt plecati la munca si care in acelasi timp ii poate ajuta la teme sau sa aprofundeze o materie.